Chaos op vliegveld Sharm-el-Sheihk – ook Rusland annuleert vluchten

IMG_20160527_161320Op het vliegveld van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh is het een chaos nadat meerdere Britse vluchten richting Europa zijn geannuleerd. Toestellen van luchtvaartmaatschappij Easyjet krijgen van de Egyptische autoriteiten geen toestemming om te vertrekken. Zo’n 20.000 Britse toeristen zitten al twee dagen vast op de luchthaven. Vrijdag zouden er 29 vluchten vertrekken, maar dat zullen er slechts acht zijn, zei de Egyptische minister van Burgerluchtvaart.

Oorzaak is het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig, dat vanaf deze luchthaven naar int-Petersburg onderweg was en kort na het opstijgen neerstortte in de Sinaïwoestijn. Alle 224 inzittenden kwamen om het leven. Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten hebben aanwijzingen dat terroristen een bom in de laadruimte van het toestel plaatsten en veel Westerse maatschappijen vliegen sinds woensdag niet meer op Sharm-el-Sheikh. Rusland vond dat in eerste instantie voorbarig, maar staakt nu ook zijn vluchten op Egypte: eerst moet de oorzaak worden gevonden van het neerstorten van het Russische passagiersvliegtuig in de Sinaïwoestijn. Volgens minister Koenders van Buitenlandse Zaken zijn de veiligheidsmaatregelen er niet voldoende. Hij benadrukte dat dit niet voor heel Egypte geldt. Het ministerie adviseert dan ook om niet naar het vliegveld van Sharm-el-Sheikh te reizen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>