Gemaskerde man valt Belgische legerkazerne binnen, klopjacht op dader

250px-BelgieGemeenschappenkaart[1]In de legerkazerne van Flawinne, een kazerne in de buurt van de Belgische stad Namen, is maandagochtend een aanslag verijdeld. Een gemaskerde man reed met zijn auto door de slagbomen en klopte te voet aan bij de ingang. Dienstdoende soldaten die zijn identiteit moesten controleren, zagen dat de man volledig vermomd was en ook een soort ontstekingsmechanisme in zijn hand hield.

De soldaten stapten onmiddellijk weg en in de commotie die volgde kon de verdachte terug in zijn auto stappen en door de slagbomen rijden. Er zouden schoten zijn gelost en de man zou enkele rondjes over het terrein hebben gereden. De auto waarmee de dader wegvluchtte, is korte tijd later teruggevonden in het naburige dorp Belgrade. De explosieven opruimingsdienst is naar de auto onderweg, de hele wijk rond de kazerne is afgezet en vanuit Belgrade is een klopjacht gestart op de dader. De politieschool in Namen is geëvacueerd, maar verdere details worden niet naar buiten gebracht, omdat het onderzoek loopt. De man zou alleen hebben gehandeld. In de kazerne zijn 650 paracommando’s gestationeerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>