Verdachte bomaanslag Bangkok opgepakt

400px-Map_of_Southeast_AsiaDe Thaise politie heeft een verdachte opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor de bomaanslag in Bangkok eerder deze maand: een 28-jarige Turkse man uit Istanbul. Volgens een woordvoerder van de politie voldoet de man aan het signalement van de dader. Hij werd opgepakt in het district Nong Chok in het oosten van Bangkok, waar hij een appartement huurde. De man zou banden hebben met de extreem-rechtse Turkse groepering de Grijze Wolven.

De aanslag zou zijn gepleegd uit woede over de uitzetting van een groep Oeigoeren uit Thailand naar China. Dat leidde in Istanbul tot demonstraties: Oeigoeren zijn verwant aan de Turken. In China worden ze – als islamitische minderheid – onderdrukt. Ze strijden al jaren voor een onafhankelijke staat in het noordwesten van China en hebben de laatste jaren een aantal terreuraanslagen in China gepleegd. Toen de Turkse man werd gearresteerd, had hij materialen bij zich waarmee een bom kan worden gemaakt. In het appartement lagen tientallen (waarschijnlijk valse) Turkse paspoorten.  Eerder zei de politie dat er mogelijk meer mensen bij de bomaanslag betrokken zijn geweest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>