Cyberaanval IS op TV5 Monde

kaart-frankrijk[1]Hackers van IS hebben woensdag de uitzendingen van de Franse tv-zender TV5 Monde verstoord en de websites van de omroep platgelegd. Tijdens de cyberaanvallen was op de website en sociale netwerkprofielen ‘Je suuIS IS’ en ‘Cyber Caliphate’ te lezen. De groep zette propagandavideo’s op de websites van TV5, maar ook dreigementen tegen Franse militairen.

Om 22.00 uur ging het beeld op zwart. Inmiddels is de zender weer in de lucht, maar niet live. Er kunnen alleen oude uitzendingen worden herhaald. op TV5 De accounts van Facebook en Twitter zijn weer in orde. ‘Onze systemen zijn beschadigd door een buitengewoon krachtige aanval’, aldus directeur Yves Bigot van TV5. ‘Het kan uren of zelfs dagen duren voor alles weer normaal is.’ De IS hackers braken eerder ook in op Twitter-accounts van Newsweek en het Amerikaanse leger.

Zie ook: Global Cyber Space Conference Den Haag 

[videostrip guid="012031035"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>