Irak herovert Tikrit op IS

Irak heeft Tikrit heroverd op Islamitische Staat (IS). Dat claimt de Iraakse overheid. De stad werd de afgelopen dagen door het Iraakse regeringsleger en sjiitische milities ingenomen. Tikrit werd tien maanden geleden door IS ingenomen. De stad ligt strategisch: circa 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bagdad en halverwege Mosul, het Iraakse hoofdkwartier van IS.

Begin maart begon Irak aan een tegenoffensief om de stad te heroveren. De Iraakse premier Abadi bracht meteen een bezoek aan de stad, waar genietroepen nog altijd bezig zijn om boobytraps op te ruimen die IS in de hele stad heeft verstopt. Gevluchte gezinnen kunnen pas veilig terugkeren naar Tikrit als die klus is geklaard. Ze zullen een verwoeste stad aantreffen, want bij de gevechten zijn veel gebouwen zwaar beschadigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>