Risico op aanslag in Nederland steeds groter

De kans op een aanslag in Nederland groeit. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid  (NCTV) waarschuwen voor een grotere kans op terroristische aanslagen in ons land. Minister Opstelten van Justitie en Veiligheid wil al het mogelijke inzetten om de jihadisten te bestrijden.

Destirjd in Syrië is ‘een katalysator’. Sinds 2010 ins er sprake van professionalisering, vooral gericht op uitdragen van de jihadistische boodschap. Door de sociale media kan de propaganda zich snel verspreiden. Sinds 2013 groeit het fenomeen jihadisme, volgens de AIVD geen hype, maar blijvend: ‘De hoeveelheid jihadistische uitingen, toegesneden op Nederlandse jongeren, neemt toe’, aldus de AIVD. Vooral terugkerende strijders uit bijvoorbeeld Syrië vormen een risico: zij kregen te maken met extreem geweld of deden daar zelf aan mee en kunnen getraumatiseerd zijn. ‘Uiteindelijk leidt dit tot een hogere kans op terroristische aanslagen in Nederland’, stelt de AIVD.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>