Duidelijke dreiging terroristische aanslag Sinaï

Nederlandse toeristen hebben de oproep gekregen zo snel mogelijk de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh te verlaten en naar huis te gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Egypte aangescherpt omdat er een reële dreiging is voor terroristische aanslagen. Alle reizen naar het schiereiland Sinaï worden per direct ontraden. Voor de rest van Egypte worden niet-essentiële reizen ontraden.

Volgens de vereniging van reisorganisaties ANVR verblijven op dit moment 700 tot 1000 Nederlanders in de kustplaatsen van de Sinaï aan de Rode Zee. Vanwege het negatieve reisadvies zijn de reisorganisaties begonnen om de landgenoten hals over kop terug te halen. Ze worden vrijdag in Nederland terugverwacht. Het Nederlandse advies komt een dag nadat het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies had afgegeven. Ook Duitse reisorganisaties zijn bezig met het terugvliegen van hun klanten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>