Nederlander opgepakt voor aanslag Nairobi

In de Keniase hoofdstad Nairobi is een Nederlander opgepakt in verband met het bloedbad in het luxe winkelcentrum Westgate afgelopen zaterdag. Toen bestormden terroristen het complex en schoten wild om zich heen. Het zou gaan om de 38-jarige Mohamed Hussein Ahmed. Hij werd aangehouden op het vliegveld van Nairobi, vanwaar hij naar Turkije wilde vertrekken. De terreuractie heeft tot nu toe aan 69 mensen het leven gekost, aldus het Rode Kruis, onder wie een Nederlandse vrouw van 33. Er worden nog 63 mensen vermist.

Maandagochtend houden tussen de tien en de achttien leden van Al-Shabaab zich schuil in een hoek van het gebouw op de begane grond. Ze houden zo’n tien mensen in gijzeling. Veiligheidstroepen zijn opnieuw bezig de terroristen uit te schakelen en de gijzelaars te bevrijden. Boven het winkelcentrum hangt maandag aan het begin van de middag zwarte rook. Vanmorgen vroeg werden in het gebouw schoten en explosies gehoord.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlander opgepakt voor aanslag Nairobi

  1. Alex

    Ik lees net op een andere site dat het zou gaan over:

    “Westerse moslims: drie uit de Verenigde Staten, één uit Canada, één uit Finland en één uit Groot-Brittannië. Bij die laatste gaat het mogelijk om de Britse bekeerlinge Samantha Lewthwaite, de zogenaamde ‘Witte Weduwe’”

    Ben benieuwd wanneer ze verantwoordelijk worden gehouden voor het uitsterven van de dinosaurussen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>