Tweede verdachte Boston gearresteerd

De tweede verdachte van de bomaanslagen bij de Boston Marathon is vannacht gearresteerd. Boston haalt opgelucht adem. De stad was bijna een etmaal lang hermetisch afgesloten. De hele dag werd een klopjacht gehouden op de 19-jarige Dzjochar Tsjarnajev. Hij is ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis. De politie omsingelde de verdachte even na middernacht Nederlandse tijd. Daarbij werd geschoten. De politie pakte hem in een boot in een achtertuin in Watertown.

Gisteren vluchtte hij na een achtervolging, waarbij zijn 26-jarige broer Tamerlan werd neergeschoten. Hij overleed later aanzijn verwondingen. De broers zijn van Tsjetsjeense afkomst en leefden ruim tien jaar in de verenigde Staten. Hun vader gelooft in de onschuld van zijn zonen en dat ze ‘erin zijn geluisd’.  De politie heeft nog drie mensen gehoord in de zaak. Ze zijn niet gearresteerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>