Terreurverdachte kwam vaak in Olympisch centrum

Een van de Britse terreurverdachten die deze week is opgepakt, heeft in april en mei regelmatig in het epicentrum van de Olympische Spelen rondgehangen. Het gaat om een 24-jarige Brit van Somalische komaf, die bekend staat als ‘CF‘: hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een Somalische versie van al-Qaida en beraamt mogelijk een zelfmoordaanslag. In maart vorig jaar werd hij Somalië uitgezet en naar Engeland teruggestuurd. Van het ministerie van Binnenlandse Zaken moest hij in Norwich blijven: het ministerie was bang dat hij ‘weer activiteiten zou ontplooien die met terrorisme te maken hebben’.

Volgens een functionaris was hij ‘vastbesloten verder te gaan met zijn extremistische islamitische agenda’. Hij en is één van de negen personen die in Groot-Brittannië verregaande beperkingen zijn opgelegd in het kader van de Terrorisme Preventie en Onderzoeksmaatregelen (TPIM). De man droeg een enkelband, maar negeerde de beperkingen en ging zeker vijf keer naar het Olympisch park in het Londense Stratford.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>