Verdachten bomaanslag school Italië aangehouden

Zaterdagochtend ging een bom af in een school in Brindisi in het zuiden van Italië. Daarbij viel een dode en raakten zeker zeven gewond. De bom ontplofte in een modevakschool, vlak bij de rechtbank. De bom zat verstopt in een vuilcontainer die voor de school stond. Twee verdachten zijn dankzij de beelden van bewakingscamera’s geïdentificeerd en aangehouden. Een van hen zou een ex-militair zijn.

De school is vernoemd naar de vrouw van antimaffiarechter Falcone. Komende week is het 20 jaar geleden dat het echtpaar door de maffia in hun auto werd opgeblazen. Juist dit weekend worden in Brindizi de deelnemers verwacht van een mars tegen de maffia, die op 11 april in Rome begon. De aanslag heeft het hele land gechoqueerd. Zaterdagavond gingen in verschillende steden mensen de straat op om te protesteren tegen geweld en terrorisme. Ook in Brindizi: daar doken spandoeken tegen de maffia op. De burgemeester suggereerde een link met de georganiseerde misdaad.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>