Drone-aanval VS kost negen mensenlevens

Bij een aanval met een onbemand Amerikaans vliegtuigje (een ‘drone’) in Pakistan zijn zeker negen mensen omgekomen, mogelijk allen radicale moslimstrijders. De drone vuurde raketten af op een kamp in de buurt van de grens met Afghanistan, dat de strijders mogelijk als uitvalsbasis gebruikten. Drones zijn omstreden. Ze zijn onbemand en worden vanuit de Verenigde Staten bediend.

Pakistan heeft eerder geprotesteerd dat dergelijke aanvallen de soevereiniteit van het land aantasten. Het Pakistaanse parlement wil dat de VS met de aanvallen stopt. PDe Amerikaanse pesident Obama vindt het gebruik van drones evenwel legaal en noodzakelijk. Hij bevestigde in januari voor het eerst dat radicale strijders in Pakistan een doelwit zijn: vaak hogere leiders van al-Qaida en de Taliban. De antiterreurexpert van Obama, John Brennan, zei deze week dat de aanvallen helpen om terroristen uit te schakelen, maar gaf toe fat daarbij ook burgerslachtoffers vallen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>