Gijzelaar houdt centrum Londen in de ban

Vrijdagmiddag is een man rond 13.00 uur een kantoor in het centrum van Londen binnengelopen en heeft gedreigd zichzelf op te blazen. Een ooggetuige zou hem hebben zien binnenkomen met flessen benzine. Hij zou een onbekend aantal mensen gegijzeld houden. De politie heeft een deel van Tottenham Court Road afgezet. Volgens de politie is de circa 50-jarige man in de war en heeft hij geen terroristische plannen.

Update: de gijzelnemer is later op de middag ingerekend door de politie.

De politie werd erbij geroepen, toen de man vanaf de vijfde verdieping computers, meubels en papier naar buiten gooide. Hij zei dat zijn leven geen zin meer had, omdat hij geen groot rijbewijs kan krijgen en dat hij ‘alles zou opblazen.’ Hij zou de man hebben herkend als een vroegere klant en noemde hem ‘geestelijk niet stabiel’. Gewapende agenten bewaken de buurt en een onderhandelaar probeert contact met de man te krijgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>