Breivik brengt extreemrechtse groet en bepleit onschuld

Maandag begon het proces tegen massamoordenaar Anders Breivik in Oslo. Hij staat terecht voor de aanslag in Oslo en het bloedbad op het vakantie-eilandje Utoya in juli vorig jaar. Daarbij vielen in totaal 77 doden. Zodra zijn handboeien in de rechtbank afgingen, maakte hij een extreemrechts gebaar: met zijn vuist op de borst en dan naar voren.

Daarna zei hij dat hij onschuldig was en de rechtbank niet erkende: hij vindt dat de rechters zijn aangesteld door politieke partijen die door multiculturalisme zijn beïnvloed. De 33-jarige Breivik erkende de moorden te hebben gepleegd, maar vindt zich niet schuldig omdat ze ‘noodzakelijk’ waren. Hij wilde optreden tegen de ‘staatsverraders’ die Noorwegen hadden opengesteld voor multiculturalisme en ‘een mosliminvasie’ in Europa hebben toegelaten. Breivik staat terecht wegens terrorisme en moord met voorbedachten rade. Het proces gaat minstens 2,5 maand duren. Eind juli wordt het vonnis verwacht in het grootste en duurste proces ooit in Noorwegen. De rechtszaal is speciaal voor het proces gebouwd.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Breivik brengt extreemrechtse groet en bepleit onschuld

  1. Dennis

    Breivik is echt een idioot eerste klas.. Zou mooi zijn als je gewoon kon zeggen dat je een bepaald gezag niet accepteert en je er dus niet aan hoeft te houden..

      /   Reply  / 
  2. Willem

    Deze gek moet per direkt door de takkenvernipperaar en verder geen aandacht aan besteden !

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Ik heet ook Willem. Aangenaam. Bovenstaande reactie is niet van mij.

      De volgende wel. Het blijkt dat hij nog aardig wat sympathisanten heeft. Dus ligt het probleem breder. Terrorisme lijkt niet meer weg te denken. En wij maar denken dat we in een tijd van vrede leven.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>