Frankrijk pakt extreme moslims op

IMG_20160516_131626Bij invallen in Toulouse en Nantes heeft de Franse politie vrijdag twintig moslimextremisten opgepakt en wapens en kogelvrije vesten in beslag genomen. Ook in de omgeving van Parijs zijn aanhoudingen verricht. Vorige week werd in Toulouse de 23-jarige Mohamed Merah doodgeschoten na een uren durende belegering. Hij had zeven mensen vermoord, onder wie drie kinderen bij een Joodse school.

Volgens bronnen bij justitie bestaat er geen direct verband tussen Merah en de arrestaties. President Sarkozy zei dat er meer acties tegen radicale moslims zullen volgen. Nantes wordt gezien als hoofdkwartier van een Franse extremistische groep die zich ‘de Ridders van Trots’ noemen. In de pers is Merah in verband gebracht met deze groep. De minister van Binnenlandse Zaken had in januari al bevolen de groep te ontbinden, omdat daar leden zouden worden opgeleid voor de gewapende strijd. Merah is donderdag begraven in zijn woonplaats Toulouse. Zijn broer is gearresteerd en wordt verdacht van medeplichtigheid. De politie zei dinsdag nog op zoek te zijn naar een mogelijke derde betrokkene. Merah zei de moorden te hebben gepleegd uit wraak voor het doden van Palestijnse kinderen en als straf voor het inzetten van Franse militairen in Afghanistan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>