Reisadvies Thailand: wees extra alert

IMG_20160525_121424Nederlanders die naar Thailand reizen, moeten extra alert zijn, vooral op plekken waar grote groepen westerse toeristen bij elkaar komen.  Daarvoor waarschuwt het Ministerie van BuZa (Buitenlandse Zaken), dat vrijdag het reisadvies heeft aangescherpt. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben ook gewaarschuwd. Buitenlandse terroristen zouden van plan zijn aanslagen te plegen op toeristische plekken in Bangkok.

De Thaise regering kreeg vlak voor de jaarwisseling een tip over een mogelijke aanslag op Israëliërs in het land. Er zijn twee verdachten: de Thaise politie verhoort een Libanees die banden met Hezbollah zou onderhouden. Een tweede verdachte loopt nog vrij rond. Het vermoeden bestaat dat er een verband is tussen de terreurdreiging in Thailand en de toegenomen spanningen rondom het Iraanse atoomprogramma. Woensdag werd een Iraanse atoomgeleerde gedood bij een aanslag. De Libanes militie Hezbollah, die net als Iran vermoedt dat Israël erachter zit, wordt gefinanciers door Iran en Syrië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>