Breivik niet toerekeningsvatbaar

De Noorse massamoordenaar Anders Breivik is niet toerekeningsvatbaar. Dat is donderdag bevestigd door een onderzoekscommissie met zeven betrokken medisch specialisten. Zij zijn het unaniem eens met het oordeel uit november van twee psychiaters die Breivik bestempelden als psychotisch en paranoïde schizofreen. De Noor is verantwoordelijk voor de bloedige aanslag in Oslo en het bloedbad op het eilandje Utoya in juli.

 

Het is nu zo goed als zeker dat de rechter Breivik ontoerekeningsvatbaar zal verklaren en hem meteen doorstuurt naar een inrichting, of om een nieuw onderzoek vraagt. Veel Noren zijn verontwaardigd dat hij daarmee een celstraf zou ontlopen, meldt de NOS.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Breivik niet toerekeningsvatbaar

  1. Henk

    Kromme wereld! Breivik een terrorist ontloopt hiermee celstraf en kan zelfs vervroegd vrijkomen. Manning geen terrorist, geen crimineel die slechts het onrecht aan het licht wilde stellen, loopt wel grote kans op levenslange opsluiting in isolement.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>