Rel om bouwontwerp The Cloud, dat lijkt op aanslagen Twin Towers

Projectontwikkelaars in Zuid-Korea liggen onder vuur vanwege twee woontorens in de hoofdstad Seoel. Het ontwerp doet sterk denken aan de aanslagen op de Twin Towers op 9/11. De twee woontorens lijken niet alleen op de twee wolkenkrabbers van het World Trade Centre in New York, zelfs de stofwolk halverwege de twee torens lijkt nagebootst. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, bekend van Nederlands paviljoen op de World Expo 2000 in Hannover en de Silodam in Amsterdam, ontwierp ‘The Cloud’.

 

Nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen in 2001 reageerden woedend. Een Amerikaanse televisiepresentator riep MVRDV uit tot ‘Worst Persons in the World’ vanwege het ontwerp. Ook de Britse pers spreekt er schande van. Het bureau heeft excuses gemaakt. Het stuk dat de torens verbindt moet een wolk voorstellen, vandaar de naam. De architecten hadden de commotie totaal niet verwacht. ‘Die torens bouw je, die laat je niet ontploffen. De wolk is een verzoenend gebaar tussen de twee torens’, zei één van de architecten in een reactie op het NOS Journaal.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>