Turkije schreeuwt om wraak op PKK

Bij een aanval van de Koerdische PKK op militaire posten in het zuidoosten van Turkije zijn zeker 26 militairen omgekomen en 16 gewond geraakt. Het is de zwaarste aanval sinds 1993, toen in de provincie Bingol 33 militairen omkwamen bij een actie van de PKK. De Turkse president Abdullah Gül zei dat de wraak ‘enorm zal zijn’.

 

De PKK houdt zich schuil in het noorden van Irak. Voor het eerst sinds 2008 zijn Turkse commando’s de grens met Irak overgestoken, op jacht naar de PKK-strijders. De president zei dat ‘de strijd doorgaat totdat deze terreur is beëindigd’. De aanval komt een dag nadat vijf agenten en drie burgers omkwamen in de provincie Bitlis na het afgaan vaneen bermbom. De autoriteiten vermoeden dat de PKK de bom heeft gelegd. De afgelopen maanden is de strijd tussen het Turkse regeringsleger en de PKK opgelaaid. Sinds juli zijn daarbij al meer dan 50 Turkse militairen gedood. De PKK vecht voor meer autonomie voor de Koerden in het zuidoosten van Turkije. In Europa en de VS staat de groep op de lijst van terreurgroepen.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Turkije schreeuwt om wraak op PKK

  1. itsmetoo

    Vreemd dat de wereld nu lijkt te zwijgen terwijl er talloze burger slachtoffers vallen onder de Koerden. Als dit zou gebeuren in Gaza, dan was het wereld nieuws en zouden velen Israël wraak verwijten. Maar nu het de Koerden betreft blijft het oorverdovend stil vanuit linkse hoek. Geen van Agt of Greta die reageert nu. Terwijl de Koerden toch meer recht hebben op dat stuk land gezien de geschiedenis, dan dat de Gazi’s die zich valselijk palestijnen noemen en er geen geschiedenis hebben. heeft dit verschil tussen de genocide op de Koerden door Turkije en de zelfverdediging van Israël tegen daadwerkelijke Gazi terroristen nu te maken met de goede propaganda van de Gazi’s of met opkomende Jodenhaat?

      /   Reply  / 
    1. Kp

      Jouw reactie slaat nergens op. Waarom zou Turkije burgerslachtoffers willen maken? Anders dan in Gaza, kan je in Turkije gemakkelijk van locatie veranderen en de grens oversteken.

        /   Reply  / 
    2. murat

      Kanker pkk allemaal gaan doood

        /   Reply  / 
    3. John

      @ spiegel

      Koerden waar jij het over hebt willen een eigen staat naar marxistische idealen door middel van bloedvergieten… De overgrote meerderheid (66%) heeft voor deze regering gestemd de laatste verkiezingen in 2011 en daarnaast zijn er meerdere Koerden in de regering van Erdogan.

      Daareentegen wat de Palestijnen willen is het terugkeren naar gebieden waar ze zijn geboren en getogen maar dat kunnen ze niet omdat ze geen joden zijn, daarom leven ze nu in vluchtelingenkampen in Libanon en Jordanië. Daareentegen willen de Palestijnen als mensen leven in de resterende gebieden dat ze nog hebben (Gaza en Westoever) maar dat wordt door Israel ook niet gegund door een embargo van israel op Gaza en de vele illegale zionistische nederzettingen in Westbank en checkpoints. Alsof dat nog niet genoeg is bezet israel daarnaast nog land van Libanon (sheba) en van Syrie (Golan)….

      PKK is niets anders een middel van grote landen die proberen de stijgende macht van Turkije te beperken…

        /   Reply  / 
  2. oogklepjesgroothandel

    @itmetoo je reactie is volkomen misgeslagen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>