Israël en Hamas sluiten bestand

Israël en de Palestijnse beweging Hamas hebben meen bestand gesloten. Volgens de Telegraaf hebben functionarissen dat maandag gemeld, die bij de onderhandelingen waren betrokken. Donderdag laaide het geweld op nadat militanten bij Eilat aan de grens met Egypte aanvallen uitvoerde, onder meer op een Israëlische bus. Daarna nam het Israëlische leger de Gazastrook onder vuur en beschoten Palestijnse troepen vanuit Gaza het zuiden van Israël. Sinds donderdag zijn bij het geweld vijftien Palestijnen, acht Israëli’s en vijf Egyptenaren omgekomen.

Een Palestijnse functionaris zei dat Hamas (dat de macht heeft in de Gazastrook) zal zorgen dat andere radicale groepen het bestand zullen naleven. Egypte dreigde zaterdag zijn ambassadeur uit Egypte terug te trekken. Israël beloofde daarna een gezamenlijk onderzoek naar de dood van de Egyptenaren. ‘Een positief gebaar, maar niet genoeg’, reageerde Egypte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>