Foto’s Bin Laden niet openbaar

Er worden geen foto’s vrijgegeven van het lijk van Osama Bin Laden. Dat heeft de Amerikaanse president Obama besloten en in een interview met de Amerikaanse zender CBS gezegd,dat zondag wordt uitgezonden. Obama volgt het advies van zijn ministers Gates van Defensie en Clinton van Buitenlandse Zaken. Volgens hen geloven  alleen extremisten niet dat Bin Laden dood is, maar dat zal niet veranderen als ze de foto’s zien, aldus beide ministers.

 

Bin Laden werd zondagnacht door Amerikaanse elitetroepen in een villa in Pakistan gedood. Zijn lichaam werd twaalf uur jater in zee gedumpt. De bloederige beelden zouden woede kunnen wekken in de moslimwereld. Radicalen zouden het beeld van een door het hoofd geschoten leider van al Qaida kunnen aangrijpen om aanslagen te plegen. Bovendien zou de foto een icoon kunnen worden, en ook daar zitten de Verenigde Staten niet te wachten. Gisteren zei de directeur van de CIA nog te verwachten dat de foto’s snel zouden worden vrijgegeven.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Foto’s Bin Laden niet openbaar

  1. Ikkes

    Wat is dat voor achterlijk argument; ik geloof pas dat Osama dood is als ik het bewijs zie, en zelfs dan ben ik nog sceptisch

      /   Reply  / 
  2. Nightfox

    Ga er maar klakkeloos van uit dat hij niet dood is hoor, er zal geen bewijs komen omdat die er simpelweg niet is en al was het er wel, zou ik het met een flinke pot zout nemen.
    Amerika he.. veel meer hoef ik niet te zeggen denk ik.. hah

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>