Marokkaans voetbalfeest eindigt met rellen

Het Marokkaanse voetbalelftal versloeg Ivoorkust zaterdagavond in Abidjan met 2-0 en heeft zich voor het eerst sinds 1998 geplaatst voor het WK Voetbal in Rusland. In grote steden in Nederland en België gingen duizenden Marokkanen de straat op om feest te vieren. In Brussel liep dat uit op rellen.

Bij de Belgische Beurs sloeg de sfeer om en begon een deel van de supporters de kerstmarkt op het Beursplein te slopen. Ook vernielden een aantal van hen straatmeubilair, auto’s en een stadsbus, sloegen winkelruiten in en sloegen aan het plunderen. De politie werd bekogeld en relschoppers gingen onder meer tekeer in aan een nachtwinkel. Bij gevechten raakten 22 agenten gewond. De politie greep in en gebruikte daarbij een waterkanon. Er is nieman aangehouden, maar de politie gaat de beelden van bewakingscamera’s bestuderen. Ook in Nederland liepen het straatfeest uit op relletjes, maar die waren liepen niet uit de hand.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>