World Games in Wroclaw: Wereldspelen met niet-Olympische sporten

IMG_20160525_120353Van 18 tot en met 30 juli vinden in het Poolse Wroclaw voor de tiende keer de Wereldspelen plaats. De World Games zijn een internationaal sportevenement voor sporten en sportonderdelen die niet op de Olympische Spelen plaatsvinden. Net als de Olympische Zomerspelen vinden ze iedere vier jaar plaats, in jaar jaar volgend op de Olympische Zomerspelen. De eerste Wereldspelen werden in 1981 gehouden.

Sommige sporten ‘promoveren’ tot Olympische sport en verdwijnen van de Wereldspelen, andere sporten waren ooit Olympisch en ‘degraderen; naar de Wereldspelen. De sporten die worden beoefend, worden beperkt door de faciliteiten die de organiserende stad kan bieden: er mogen geen nieuwe faciliteiten worden bijgebouwd. In 2013 pakte Nederland twee gouden, zes zilveren en vijf bronzen medailles.  Een groep van bijna tachtig atleten, actief in vijftien sporten, is afgereisd naar Wroclaw. Het Nederlands korfbalteam is één van de favorieten voor de gouden plak.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>