Australian Open: Roger Federer verslaat rivaal Rafael Nadal

In het Australian Open, het eerste grote mondiale tennistoernooi van het jaar, heeft de 35-jarige Roger Federer zijn eeuwige rivaal, de 30-jarige Spanjaard Rafael Nadal, verslagen. In de finale won Federer in vijf sets: 6-4, 3-6, 6-1, 2-6 en 6-3. Het is de eerste grandslam-titel voor de Zwitser Federer sinds 2012 en zijn achttiende in totaal. In Melbourne won hij vijf keer.

Bij de dames versloeg Serena Williams zaterdag haar oudere zus Venus en won voor de zevende keer de Australian Open. Met haar 23e grandslam-titel passeert ze de Duitse Steffi Graf op de ranglijst aller tijden. Alleen Margaret Court staat met 24 titels nog vóór Williams. De wedstrijd tegen haar zus was de 28ste ‘Sister-act‘, die beslecht werd in twee sets: 6-4 en 6-4.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>