Bloedbad 1972 voor het eerst op de Spelen herdacht

IMG_20160525_120353Het bloedbad van München in 1972, waarbij tijdens de Olympische Spelen elf Israëlische atleten door terroristen werden vermoord, is in het Olympisch dorp van Rio de Janeiro voor het eerst officieel herdacht.  In de nacht van 4 op 5 september 1972 drongen leden van de Palestijnse terreurgroep Zwarte September de appartementen binnen waar sportploegen verbleven en gijzelden elf atleten en officials van de Israëlische ploeg. hield.

Daarbij en bij een mislukte bevrijdingsoperatie door de Duitse politie werden elf Israëliërs, een agent en vijf terroristen gedood. Ankie Rechess-Spitzer, weduwe van een van de atleten, ijverde decennialang voor 1 minuut stilte bij aanvang van de Spelen, maar tot nu toe wilde het IOC daar niet van weten, uit angst voor een boycot door Arabische delegaties. In Rio kwamen familieleden van de omgebrachte atleten en officials samen voor een herdenking in het Olympische dorp.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>