Wielerploeg Astana schorst complete opleidingsploeg

Wielerploeg Astana haalt de complete opleidingsploeg voor onbepaalde tijd uit de koers. Dat zei ploegbaas Aleksandr Vinokoerov donderdag tegen de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Bij de ploeg werden de afgelopen twee maanden vijf renners positief getest op doping. Drie van hen zitten in de opleidingsploeg en werden positief bevonden op anabole steroïden.

‘Deze jongens zijn gek’, zei de Vinokoerov. ‘Ze begrijpen niet dat doping in het wielrennen niet langer acceptabel is. Maar ik vind dat de Kazanse autoriteiten meer controles moeten doen.’ De profploeg stat los van de opleidingsploeg, aldus Vinokourov. ‘Afgezien van het het gebruik van dezelfde naam en truitje zijn het twee totaal verschillende entiteiten.’ In de profploeg rijden onder meer Lars Boom, Liewe Westra en de Giro d’Italia-winnaar Vincenzo Nibali.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>