Berlijn bejubelt ‘die Mannschaft’

IMG_20160515_125958De Duitse hoofdstad Berlijn viert feest: die ‘Mannschaft‘ is aangekomen, het Duitse voetbalteam dat zondag wereldkampioen in Rio werd. Duitsland bejubelt hun helden: voor de vierde keer zijn de Duitsers wereldkampioen. De laatste keer was vlak voor de eenwording van Oost- en West-Duitsland. Rond 10 uur landde ‘der Siegerflieger’, het vliegtuig met de wereldkampioenen, op de Berlijnse luchthaven Tegel. Dat was een uur later dan gepland, omdat vlak voor vertrek in Rio een bagagekarretje tegen de Jumbo was aangereden. Uit voorzorg moest eerst de schade worden onderzocht, voor het toestel kon vertrekken.

Voor de landing vloog het toestel een ereronde over de Fanmeile voor de Brandenburger Tor in hartje Berlijn. Van Tegel werd die Manschaft  naar de Hauptbahnhof vervoerd en stapten daar over op een open truck. Temidden van duizenden fans bewoog de truck zich in slakkengang door de binnenstad naar de Fanmeile. Tegen 12.30 uur kwamen ze bij de Brandenburger Tor aan en werden opgewacht door naar schatting 400.000 uitzinnige fans. Zij staan er al sinds vanmorgen vroeg. De politie heeft uit voorzorg de Fanmeile afgesloten, omdat het er bommetje-vol is. Het team werd ontvangen door burgemeester Wowereit ontving en droeg zich in het gastenboek van de stad in. Daarna startte het programma op het immense buitenpodium, met de spelers, trainers en muziek. Andres Bourani zong zijn WK-hit ‘Ein Hoch auf uns‘.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>