Sporters Noord-Korea doen mee aan spelen Zuid-Korea

Een dag na een schietincident tussen Noord- en Zuid-Korea op de Gele Zee laat het Koreaanse staatspersbureau weten dat Noord-Korea later dit jaar meedoet aan de Aziatische Spelen bij hun zuiderburen. Gisteren schoot een Noord-Koreaanse schip op een patrouilleboot van Zuid-Korea. Daarop zou zijn teruggeschoten. Er werden geen schepen geraakt. Ondanks de spanningen heeft het Noord-Koreaanse Olympische Comité besloten dat het land deelneemt aan de Asian Games, van 19 september tot en met 4 oktober 2014.

Het was al bekend dat de voetbalteams van de mannen en vrouwen zouden meedoen aan het evenement in de havenstad Incheon. Of er ook andere sporters afreizen, is nog niet bekendgemaakt. Net als de Olympische Spelen zijn de Aziatische Spelen om de vier jaar, die dit jaar voor de 17e keer plaatsvinden. Net als bij de Olympische Spelen zijn er sporten als atletiek, judo, hockey, voetbal en Aziatische sporten als sepak takraw (een balsport), wushu (vechtkunst) en kabaddi (een soort tikkertje). Zuid-Korea is in 2018 gastland van de Olympische Winterspelen (in PyeongChang). De Olympische Spelen van 2020 vinden ook in Oost-Azië plaats: in de Japanse hoofdstad Tokio.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>