Kaartverkoop Winterspelen verloopt moeizaam

Het publiek loopt niet echt warm voor de Winterspelen. Voor de Openingsceremonie in Sotsji is een groot deel van de beschikbare tickets nog niet verkocht: zo’n 30 procent. Belangrijkste reden lijkt de gerezen twijfel over de veiligheid in en rond Sotsji. Ook de hoge reiskosten en de aanhoudende discussie over de anti-homowetgeving en mensenrechten helpen niet bepaald mee. 

De Noorse chef van de marketingafdeling van het Internationaal Olympisch Comité heeft de tegenvaller bevestigd. Bij de vorige Spelen verliep de kaartverkoop een stuk vlotter. In 2010 waren er in Vancouver 1,54 tickets beschikbaar. Daarvan werd 97 procent verkocht. Bij de Zomerspelen in Londen werd 97 procent van de 8,5 miljoen beschikbare kaartjes verkocht. President Poetin heeft een oplossing voorgesteld om de tribunes vol te krijgen: lege plekken opvullen met vrijwilligers. De vroegere Sovjet-Unie, het huidige Rusland en vrijwilligers: dat ziet er niet meteen uit als een ‘ideale combinatie’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>