Tour Down Under – opening wielerseizoen

Alle grote wielerploegen zijn afgereisd naar Australië voor de Tour Down Under, de opening van het wielerseizoen. Tot en met 26 januari vindt de internationale wielerwedstrijd plaats. Ondanks de bosbranden ging de tour dinsdag gewoon van start. De wielrenners moesten in hun eerste etappe door de Barossa Valley, een beroemde wijnstreek die de afgelopen dagen door bosbranden werd bedreigd.

De autoriteiten vonden het veilig genoeg, na overleg met de brandweer en de politie. Vanwege de extreme hitte – waar de tennissers bij het Australian Open ook last van hebben – zijn in Australië veel bosbranden ontstaan. De eerste rittenkoers van dit seizoen was 135 kilometer lang en ging dinsdag van Nuriootpa (boen Adelaide in het zuiden van het land) naar Angaston. De Australiër Simon Gerrans won deze eerste etappe. Robert Geesink werd de beste Nederlander: hij werd tiende.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>