Drie doden bij Dakar Rally in Argentinië

Bij de Dakar Rally zijn gisteren drie doden gevallen. In Argentinië zijn twee journalisten omgekomen bij de Dakar Rally. Ze volgden de race, maar deden er niet aan mee. Gisteren verongelukte  de Belgische deelnemer Eric Palante. Zijn lichaam werd vanmiddag gevonden langs het parcours van de vijfde etappe in het noorden van het land. De omgekomen journalisten zijn twee Argentijnse mannen van 19 en 51 jaar.

Gisteren vloog de Ford Ranger waarin ze zaten uit de bocht en stortte van helling. De andere inzittenden, twee fotografen, raakten gewond. Ook dit ongeluk gebeurde in het noorden van het land, tijdens de vijfde etappe van de Dakar Rally. De beroemde woestijnrace heeft in het verleden wel vaker mensen het leven gekost. Vorig jaar overleed de Franse coureur Thomas Bourgin na een botsing met een Chileense politiewagen. Vroeger reden de coureurs van Parijs naar Dakar, de hoofdstad van Senegal, maar het is er te gevaarlijk geworden. Vanwege terreurdreigingen wordt de race sinds 2009 in Latijns-Amerika verreden.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>