Noodtoestand in Sotsji

In Sotsji heeft het stadsbestuur de noodtoestand afgekondigd. Het regent al dagen ononderbroken en dat heeft tot grote overstromingen geleid. Straten zijn onbegaanbaar geworden en kelders zijn ondergelopen. Ongeveer tweeduizend hulpverleners moeten treinen en vliegtuigen in bedrijf zien te houden. In het Russische Sotsji, een stad aan de Zwarte Zee, worden over een klein vijf maanden de Olympische Winterspelen 2014 gehouden. De inwoners van het dorp Kepsja zijn geëvacueerd. In dit 300 zielen tellende dorp moeten de olympische skiwedstrijden plaatsvinden.

Het slechte weer is een nieuwe tegenvaller voor de organisatie. Eerder uitte president Poetin al kritiek op de organisatie voor vertraging die veel bouwprojecten hebben opgelopen. Rusland heeft zo’n 37 miljard euro geïnvesteerd in infrastructuur en faciliteiten. Daarmee worden het de duurste Spelen ooit. De Winterspelen vinden plaats van 7 tot en met 23 februari 2014.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>