Oceaanroeier moet na aanvaring opgeven

Oceaanroeier Ralph Tuijn is aan de dood ontsnapt. De 41-jarige Nederlandse avonturier uit Castricum was bezig aan een solo-roeireis rond de wereld. Met zijn roeitocht wilde hij 100.000 euro ophalen voor goede doelen. In 2008 maakte hij de oversteek over de Grote Oceaan; in 281 dagen roeide hij ruim 19.000 kilometer. Ook de Atlantische Oceaan bedwong hij al een keer. In mei hervatte Ralph Tuijn zijn tocht van de Cocoseilanden, zo’n tweeduizend kilometer onder Indonesië, over de Indische Oceaan richting Afrika. Ongeveer 1900 kilometer ten westen van de Cocoseilanden botste hij tegen een tanker aan.

Vannacht werd hij door een voorbijvarende schip uit de Indische Oceaan gehaald.  Dat schip is over een paar dagen in Nigeria. De roeier lag naast zijn omgeslagen boot in het water en klampte zich aan zijn boot vast. Hij denkt dat hij twee ribben en een vinger heeft gebroken. Zijn boot is kapot en hij moet zijn reis staken: het avontuur zit erop.  In oktober moest Tuijn noodgedwongen op de Cocoseilanden blijven, omdat er een zwaar orkaanseizoen aankwam.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>