Londen 2012: spelen Aziaten vals?

IMG_20160525_120353Bij de halve finale tafeltennis tijdens de Olympische Spelen tussen de Nederlandse Li Jiao en Li Xiaoxia uit China was het niet te overhoren: na ieder punt van de Chinese tegenstandster, applaudisseerde haar trainer verdacht lang door. Li Jiao zei na haar verloren wedstrijd niets te hebben gehoord. Vals spel? Zo’n trainer zal natuurlijk in alle toonaarden ontkennen zoiets expres te hebben gedaan om de tegenstander te ontregelen. Bij badminton komen niet alleen kijkers in het geweer. De Badminton Wereld Federatie (BWF) heeft acht speelsters ervan beschuldigd expres slecht te hebben gespeeld.

 

Het gaat om paren die uitkomen in het dubbelspel: twee uit Zuid-Korea, één uit China en één uit Indonesië.  Ze moesten nog één wedstrijd in de groepfase spelen, maar de vier koppels hadden zich al geplaatst voor de kwartfinale. Ze zouden er alles aan hebben gedaan om die laatste wedstrijd te verliezen, zodat ze in de kwartfinale zwakkere tegenstanders zouden treffen. De vier koppels moeten zich vandaag verantwoorden. Ook het Chinese Olympische Comité stelt een onderzoek in naar twee eigen speelsters: wereldkampioene Wang Xiaoli en de nummer 1 op dit moment, Yu Yang.

Update: de vier duo’s zijn naar huis gestuurd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>