Olympische Spelen Londen van start

IMG_20160525_120353Vrijdagnacht 01.18 uur opende de Britse koningin Elizabeth II de 27e Olympische Spelen: Londen 2012. De bijna vier uur durende openingsceremonie in het Olympisch Stadion begon met een spektakel van de hand van filmregisseur Danny Boyle. Duizenden figuranten beeldden hoogtepunten uit van 400 jaar Britse geschiedenis, jeugdliteratuur en popmuziek, met veeldans en muziek. Een paar highlights: de kersverse Gele Trui-winnaar Bradley Wiggins verscheen kort om een gigantische bel te luiden en de Britse komiek Rowan Atkinson stal de show als mr. Bean tijdens een concert van The London Philharmonic Orchestra.

Stervoetballer David Beckham bestuurde de boot die de Olympische vlam het laatste stuk over de Theems, Paul McCartney zong als slotakkoord ‘Hey Jude’ en tot slot knalde spetterende vuurwerk de lucht in. De beroemde Engelse humor is ook de Queen zelf niet vreemd. In een filmpje haalde James Bond acteur Daniel Craig (in dienst in Her Majesty’s Secret Service) haar op om in een helikopter naar het stadion te vliegen en per parachute te landen. Daarop betrad de vorstin met haar man het stadion. De atleten betraden de arena, traditiegetrouw met Griekenland als bakermat van de antieke Spelen als eerste land en het Verenigd Koninkrijk als gastland als laatste.

Na een aantal speeches van de top van het Internationale Olympische Comité (IOC); daarna verklaarde the Queen de Spelen voor geopend. Na het hijsen van de Olympische vlag, het spelen van de hymne en het afleggen van de eed, ontstaken zeven junioren het Olympische vuur. Tot het allerlaatste moment was niet bekend wie de laatste daad mocht verrichten: het ontsteken van het Olympische vuur. De Britten kozen voor de sporters van de toekomst: zeven junioren ontstaken het vuur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>