Spanje ontploft na overwinning EK

IMG_20160525_151149Zo’n oppepper konden de Spanjaarden goed gebruiken met de economische ellende van het moment: de verpletterende nederlaag waarmee zij tegenstander Italië zondagavond naar huis stuurden. Na het eindsignaal van de finale van het EK-voetbal in Kiev – dat 4-0 voor Spanje op het scorebord liet zien – trokken de Spanjaarden massaal en uitzinnig van vreugde de straat op. Auto’s reden toeterend rond en er werd vuurwerk afgestoken.

 

Spanje veroverde voor de derde maal op rij een groot toernooi: het EK van 2008, het WK van 2010 en nu dit EK. Een unicum: nog nooit heeft een landsteam het zover geschopt. Ook uniek was de eindzege zelf; nog nooit werd een tegenstander zo afgedroogd en met 4-0 naar huis gestuurd. De Italianen waren verbijsterd. Ook zij waren massaal naar de wedstrijd komen kijken, zoals in het Circus Maximus in Rome, in de hoop dat er na de overwinning op Duitsland in de halve finale een tweede wonder zou gebeuren. Duizenden supporters gingen al voor het einde van de wedstrijd teleurgesteld naar huis. In Spanje was dat wel anders. De Spanjaarden kijken nu al reikhalzend uit naar het WK van 2014.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>