Omkoopschandaal struikelblok deelname Italië aan EK voetbal

IMG_20160525_151149De kans bestaat dat Italië zich terugtrekt van het EK Voetbal in Polen en Oekraïne. De bondscoach van het Italiaanse voetbalelftal, Cesare Prandelli, is daartoe bereid ‘als dit in het belang van het voetbal wordt gevraagd’. Hij reageerde vandaag op de publieke tv-zender Rai Sport op het onderzoek naar een aantal spelers uit de Italiaanse selectie die betrokken zouden kunnen zijn bij een groot omkoopschandaal. De Italiaanse bond zette de linksback Domenico Criscito vorige week uit de nationale selectie, omdat hij als verdacht wordt aangemerkt.

 

De keeper van Azzuri, Gianluigi Buffon, moet de belastingdienst uitleggen waarom hij zoveel geld overmaakte aan een gokkantoor in Parma, maar hoeft de selectie nog niet te verlaten. Prandelli zei dat spelers die bij het schandaal betrokken zijn uit de selectie worden gegooid. ‘Ik wil graag over voetbal praten, maar dat wordt mij door omstandigheden onmogelijk gemaakt. Er zijn urgentere zaken. Als we vanwege de onderzoeken niet naar het EK voetbal kunnen, dan is dat geen probleem.’ In het land lopen al een paar jaar grote strafprocessen in het betaalde voetbal, waarbij spelers, trainers, bestuurders en scheidsrechters zijn veroordeeld voor hun rol in het gokschandaal Scommessopoli. Uit de hoogste divisie staan 22 clubs en 52 spelers op de lijst van het Openbaar Ministerie, onder wie een aantal internationals. Italië is in het EK ingedeeld in de groep met Spanje, Ierland en Kroatië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>