Londen telt af: nog honderd dagen tot Olympische Spelen

IMG_20160515_180743Londen telt af: woensdag 18 april is het nog precies honderd dagen tot de Olympische Spelen beginnen en topatleten uit 203 landen worden verwacht. De aftrap werd verzorgd door een parade van guards met hun beroemde rode kostuums en zwarte berenmutsen. Tijdens de Horse Guards Parade in Londen vormden zij het getal 100. Ook de leus van deze editie is bekendgemaakt: ‘Inspire a generation’ (inspireer een generatie).

 

De Britse premier Cameron deed in tientallen kranten over de hele wereld de oproep om vooral naar Londen te komen. ‘Over 100 dagen begint in Londen de grootste show op aarde, de Olympische Spelen 2012. Wij nodigen mensen uit om in ons land deel te nemen aan de Olympische en paralympische Spelen. Iedereen is van harte welkom.’. De Zomerspelen beginnen op 27 juli en duren tot en met 12 augustus. De Paralympics voor atleten met een beperking, staan op het programma van 29 augustus tot en met 9 september.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>