Trappenlooprace Empire State Building Run

Woensdag vond in New York de Empire State Building Run plaats, de meest bekende traploopwedstrijd ter wereld. Sinds 1978 wordt gestreden wie de 86 verdiepingen en de 1576 traptreden het snelst meestert. Doel is het uitzichtplatform op de 86e verdieping. De Empire State Building is met 381 meter het hoogste gebouw van New York.

Bij de mannen won de Duitser Thomas Dold uit Stuttgart de race voor de zevende maal op rij: hij had er 10 minuten en 28 seconden voor nodig om de top te bereiken. In totaal haalden 441 mannen en 225 vrouwen de top. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging door het organiserende New York Road Runners (NYRR). Enschede organiseerde iets soortgelijks bij de opening van de hoogste woontoren van de Twentse hoofdstad: de trappenlooprace in de Alpha Toren in 2008, sindsdien eeen jaarlijks NK in Enschede.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>