IJshockeyteam komt om bij vliegtuigongeluk Rusland

Ten noordoosten van Moskou is vanmiddag een passagiersvliegtuig neergestort. De NOS meldt dat daarbij zouden 36 van de 37 inzittenden zijn omgekomen, aldus het Russische persbureau Interfax. De enige overlevende zou zwaar gewond zijn. Volgens de NRC zijn er 44 spelers en stafleden om het leven gekomen van het professionele ijshockeyteam Lokomotiv, dat onderweg was naar de Wit-Russische hoofdstad Minsk. 

 

Het team zou  er spelen tegen Dinamo Minsk, de openingswedstrijd van het seizoen van de Continental Hockey League, een competitie van verschillende voormalige Sovjetlanden. Het team was internationaal samengesteld en telde leden uit onder meer Zweden, Polen, Oekraïne, Tsjechië, Duitsland, Wit-Rusland en Letland. Het toestel van Russische makelij, een Jakolev-42, vloog in brand, kort nadat het was vertrokken uit de plaats Jaroslavl, ruim 200 kilometer van Moskou vandaan. Meer details over het ongeluk zijn nog niet bekend.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “IJshockeyteam komt om bij vliegtuigongeluk Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>