Sultan Brunei verbiedt kerstfeest

400px-Map_of_Southeast_AsiaDe sultan van Brunei heeft het kerstfeest verboden in het streng islamitische staatje op Borneo. Moslims riskeren vijf jaar celstraf, als ze worden betrapt op het versieren va neen kerstboom, het dragen van een kerstmuts, het zingen van kerstliederen of het eten van kerststol. Kerstviering kan het geloof van moslims ondergraven, vindt het staatshoofd. In Brunei is het verboden om een andere religie dan de islam te promoten.

Ongeveer 65 procent van de bevolking is moslim. Andere religies worden gedoogd, als ze niet zichtbaar zijn. Niet-moslims mogen alleen binnenshuis Kerstmis vieren. Als zij hun kerstversierselen en andere kerstuitingen niet voor de buitenwereld verborgen houden, kunnen ook zij worden bestraft. In 2013 voerde de sultan strenge islamitische sharia-wetten in. Zo riskeren homo’s er dood door steniging. Sinds 1967 regeert hij met harde hand in het rijke oliestaatje, waar Shell al meer dan 85 jaar een belangrijke vinger in de pap heeft. In januari 2013 was toenmalig koningin Beatrix er nog op staatsbezoek, met zoon en schoondochter. Ze werden toen met alle egards ontvangen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>