Jubeljaar Vaticaanstad geopend

IMG_20160602_125337Dinsdag heeft de paus het jubeljaar geopend. Het duurt ruim elf maanden en staat in het teken van barmhartigheid. Doorgaans vindt een Heilig Jaar – een van oorsprong Joodse traditie – eens in de vijftig jaar plaats, maar de paus kan tussentijds een jubeljaar ‘inlassen’. Dat deed paus Franciscus voor 2016, omdat hij extra aandacht voor barmhartigheid in deze tijd nodig vindt.

De paus opent zo’n jaar door in het Latijn te vragen om de Porta Santa te openen, een speciale bronzen deur die normaal gesloten is. Na openen van de deur gaat een stoet van kardinalen en bisschoppen de kerk binnen, als symbool voor de gelovige die thuiskomt bij God. Het laatste reguliere Heilige Jaar was in 2000. Tijdens een Heilig jaar roept de paus gelovigen op hun verhouding met God en de medemens kritisch te bekijken en te vernieuwen. Rome verwacht de komende maanden meer dan dertig miljoen bezoekers die vanwege dit jubeljaar naar het Vaticaan en de Sint Pieter zullen komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>