Paus vindt conflict tussen Israël en Palestijnen ‘onacceptabel’

Paus Franciscus vindt het slepende conflict tussen Israël en de Palestijnen ‘steeds onacceptabeler’. Op dit moment is de kerkvorst op bezoek in het Midden-Oosten. Zondag drong hij er in Bethlehem op aan ‘moedige en creative besluiten te nemen om tot een vredesakkoord te komen’. Gisteren begon de paus zijn reis naar het Midden-Oosten met een bezoek aan Jordanië. Vandaag kwam hij aan in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Daar had hij een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Officieel komt de paus als pelgrim, maar van tevoren was al duidelijk dat hij politieke kwesties zou kon omzeilen. Hij brak met een traditie, door eerst naar de Westelijke Jordaanoever te reizen en morgen pas naar Israël, het tegenovergestelde van wat zijn voorgangers hebben gedaan`De paus nodigde zowel de Palestijnse president als zijn Israëlische ambtgenoot Shimon Perez uit om komende maand naar het Vaticaan te komen, om er samen met hem te bidden voor vrede.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>