Bugarach op slot voor het einde der tijden

IMG_20160531_135302Het Zuid-Franse dorp Bugarach in de Franse Pyreneeën gaat vandaag op slot. Vrijdag 21 december 2012 vergaat de wereld, zo hebben zwartkijkers volgens een oude Maya-kalender voorspeld. Doemdenkers en andere new-age-figuren menen daar veilig te zijn, omdat de gelijknamige berg als garage voor UFO’s zou fungeren. Die zouden uit de berg tevoorschijn komen als Doomsday uitbreekt en omstanders in de buurt redden.

Het dorp van 200 zielen is veel te klein om de verwachte massale toeloop van doemdenkers aan te kunnen. De burgemeester kondigde eerder al aan de boel op slot te gooien, om een invasie van pelgrims naar hun ‘heilige berg’ een halt toe te roepen. Hij heeft het gebied rond de 1231 hoge Pic de Bugarach tot verboden gebied verklaard: vanmiddag zijn in een straal van 5 kilometer alle toegangswegen afgesloten. Bewoners mogen het gebied met een speciale kaart nog wel in. Het is niet duidelijk of er al mensen op de berg bivakkeren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>