Doden bij schietpartij sikh-tempel VS

Bij een schietpartij in de sikh-tempel van Wisconsin in de Amerikaanse stad Milwaukee heeft een man zes mensen doodgeschoten. Drie mensen, onder wie een politiegent, zijn in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Uiteindelijk heeft de politie de schutter gedood. Tijdens de schietpartij waren er vooral vrouwen en kinderen in de tempel, voor een taalcursus en om een maaltijd voor te bereiden.

De slachtoffers zijn in het gebouw en op de parkeerplaats van de tempel gevallen. De politie denkt dat het om één schutter ging. Over het motief van de dader is nog niets bekend. De FBI leidt het onderzoek; de autoriteiten behandelen de zaak als terrorisme. Een woordvoerder van de sikh-gemeenschap zegt dat de gelovigen sinds de aanslagen van 11 september 2001 vaker met geweld te maken hebben, omdat ze verward worden met aanhangers van de Taliban. Mogelijk speelde dat ook een rol bij deze schietpartij. Sikhs zijn volgelingen van een Indiase goeroe uit de 15e eeuw die de islam met het hindoeïsme wilde verenigen. Wereldwijs zijn er zo’n 27 miljoen volgelingen; in de VS ongeveer een half miljoen. Sikhs geloven in één god, maar ook in reïncarnatie. Mannelijke sikhs dragen een tulband, knippen hun haar nooit af en dragen een ceremoniële dolk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>