Duitsland verbiedt radicale salafistengroep

De Duitse politie en justitie hebben vanmorgen een grote actie gevoerd tegen radicale salafisten en vielen op zeventig plaatsen in zeven deelstaten in woningen en moskeeën binnen. Salafisme is een extremistische stroming binnen de islam. Het vermoeden bestaat dat ze in Duitsland moslims aanzetten tot geweld en dat ze in contact staan met terroristische terreurnetwerken. Ze zouden op zoek zijn geweest nar bewijsmateriaal dat de basis kan vormen om radicale salafistenorganisaties te verbieden. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich maakte bekend dat één van de extreme groepen wordt verboden: Milatu Ibrahim uit Solingen.

Twee andere groepen, De Ware Religie en Gruppe Dawa FFM, worden nader onderzocht. Het salafisme is de snelst groeiende islamitische stroming in Duitsland. Het aantal aanhangers wordt geschat op 4000. Invallen waren er in de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Hessen Beieren, Berlijn en Hamburg.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>