Priesters op de vuist in Geboortekerk Jezus

In de Geboortekerk van Jezus zijn een honderdtal priesters met elkaar op de vuist gegaan. Grieks-orthodoxe en Armeens-apostolische geestelijken kregen ruzie tijdens een schoonmaakactie na de feesten rond kerstmis. De Geboortekerk zou dé plek ter wereld moeten zijn waar vrede op aarde heerst, maar bezems vlogen in de rondte en priester gingen elkaar te lijf. De Palestijnse politie moest tussenbeide komen om de vechtjassen van elkaar te scheiden. Vier mensen zijn gewond geraakt.

‘Dit probleem doet zich vaak voor’, zei een politiechef, ‘Maar nu is alles opnieuw rustig. Niemand werd gearresteerd omdat de onruststokers allemaal geestelijken waren.’ De geboortekerk werd in de 6e eeuw na Christus gebouwd op de plaats waar Jezus zou zijn geboren. Het beheer van de kerk is in gezamenlijke handen van de Rooms-katholieke, de Grieks-orthodoxe en de Armeens-apostolische Kerk. Volgens de Palestijnse politie doet dit probleem zich ieder jaar voor: elk geloof heeft een eigen vleugel van de kerk in beheer. Zodra een van de andere religies over de juridische grens komt, leidt dat vrijwel altijd direct tot ruzie, vooral in de kersttijd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Priesters op de vuist in Geboortekerk Jezus

  1. Aimé

    (Lukas 2:14) . . .en op aarde vrede onder mensen van goede wil.”

    Mag het nu duidelijk zijn voor de gehele wereldbevolking wie NIET van goede wil is!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>