Bomexplosie bij kerstviering in kerk Nigeria

Bij een bomexplosie in een kerk in een buitenwijk van Abuja, de hoofdstad van Nigeria, zijn tientallen doden gevallen. De media melden verschillende dodentallen, van 10 tot 25. Daarnaast zijn er zeker 50 gewonden. De explosie vond plaats tijdens een kerstviering. Er zijn ook berichten over een explosie in een kerk in de stad Jos. Het is n og niet bekend of de explosies het gevolg zijn van aanslagen. In Nigeria waren de laatste tijd veel bomaanslagen en aanvallen door de radicale moslimgroep Boko Haram.

 Vorig jaar explodeerden op kerstavond een aantal bommen in Jos, onder meer bij een kerk. Circa 30 mensen kwamen om. Boko Harem eiste toen de verantwoordelijkheid voor die acties op. Daarbij zouden dit jaar al 465 doden zijn gevallen. Nigeria telt 160 miljoen inwoners. In het zuiden wonen overwegend christenen, in het noorden moslims.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>