Aanslag op Frans satirisch magazine

In het komende nummer van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo zou de profeet Mohammed optreden als gasthoofdredacteur. Als antwoord op die aankondiging werd het kantoor in Parijs door een brandbom verwoest. Volgens de politie is de redactie vannacht bestookt met molotovcocktails. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Wie achter de aanslag zit, is nog niet bekend, maar het blad ontving op Twitter een reeks protestbrieven, bedreigingen en beledigingen.

Het speciale nummer, dat ‘Sharia Hebdo’ zou heten, wordt gemaakt ter gelegenheid van de verkiezingszege van de islamitische partij Ennasha in Tunesië. Er zouden veel grappen over islamitische fundamentalisten in staan. Op de cover staat Mohammed die dreigt met ‘100 zweepslagen als je je niet doodlacht’. De Hebdo verschijnt iedere woensdag en heeft een oplage van 140.000. Door de schade op het hoofdkantoor komt het nummer later uit dan gepland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>