Dag van nationale rouw Australië

Australië houdt vandaag een dag van nationale rouw, om de slachtoffers van de rampvlucht MH17 te herdenken. Bij de crash in het oosten van Oekraïne kwamen van de 298 inzittenden 38 mensen uit Australië om het leven. In het hele land hangen de vlaggen halfstok. In de St. Patrick’s kathedraal in Melbourne werd een speciale herdenkingsdienst gehouden.

De dienst werd bijgewoond door zeker 1800 mensen, onder wie nabestaanden van de slachtoffers, de Australische premier Tony Abott en gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove, de vertegenwoordiger van koningin Elizabeth II in Australië. De premier zei: ‘We kunnen de slachtoffers niet terugbrengen, maar we zullen hen op een menselijke manier thuisbrengen.’ Hij stond ook stil bij de Australische experts die in Oekraïne met Nederland en Maleisië meewerken aan de repatriëringsmissie. Woensdagavond maakte premier Mark Rutte bekend dat de missie na zes dagen zoeken voorlopig stopt. Door de oplaaiende gevechten tussen Oekraïne en de pro-Russische rebellen staat de veiligheid van de experts in het rampgebied op het spel staat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>